House of Wax

Waar vind ik mijn burgerservicenummer?

Jouw eigen burgerservicenummer, BSN of sofi-nummer vind je terug op verschillende officiële documenten zoals paspoort, id-kaart of rijbewijs. Heb je die niet bij de hand, dan kun je je burgerservicenummer (BSN) ook altijd terugvinden op formulieren of brieven van de belastingdienst.  Iedereen die ingeschreven staat bij een gemeente krijgt automatisch een burgerservicenummer (BSN). Zo zal je pasgeborene een week na de geboorte aangifte een BSN ontvangen. Het BSN vervangt in veel gevallen het sofinummer en bestaat uit dezelfde reeks cijfers. Hier zie je waar je jouw burgerservicenummer op de verschillende documenten kunt terugvinden.
Waar vind ik mijn burgerservicenummer op mijn paspoort?

Het burgerservicenummer vind je terug op je paspoort direct naast je geboortejaar. In dit voorbeeld is het BSN 123456782. Tevens is het BSN ook helemaal onderaan je paspoort terug te vinden. Het BSN nummer komt terug op de onderste regel, voor <<<<<02.

Waar vind ik mijn burgerservicenummer op mijn id-kaart?

Op je identiteitskaart vind je je BSN terug onder je geboortejaar. In dit voorbeeld is het BSN 123456783. Tevens is het BSN ook helemaal onderaan je id-kaart terug te vinden. Het BSN nummer komt terug op de bovenste regel, voor <<<<<. Voorbeeld: INLDXI020DF236123456783<<<<<<

Waar vind ik mijn burgerservicenummer op mijn rijbewijs?

Op de achterkant van je rijbewijs staat je BSN. Gemakkelijk vindbaar, links bovenin de hoek, duidelijk aangegeven achter BSN.

Add comment

Volg ons!

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

/* ]]> */