House of Wax

Beginnen aan een Gezonde Lifestyle

Gezond leven is eenvoudig te doen in drie verschillende stappen. Deze stappen hebben alleen soms wat discipline nodig om te onderhouden! In dit artikel bespreken we wat de kenmerken zijn van een gezond leven en hoe je hiermee kan beginnen! Let wel op dat dit voor iedereen anders kan zijn, misschien ben je namelijk al gezond bezig, of hoef je maar een van de drie stappen uit te voeren. Deze stappen bestaan uit water, beweging en voeding. Mocht u geïnteresseerd zijn in aanbiedingen die u helpen bij het behalen van een gezonde lifestyle kijk dan ook eens op folderbode.be.

Drink Water

Het lijkt simpel, maar drink genoeg water. Water is er in ons lichaam om te reinigen, drink daarom genoeg water. Maar ben je iemand die liever wat frisdrank pakt? In alle frisdranken zit een hoeveelheid suiker, dit is te zien aan het label ‘voedingswaarde’ en wordt vaker glucose genoemd dan suiker. Ook in Light of Zero producten zit suiker deze suikers of suikervervangers zijn net zo slecht of soms slechter dan het suiker zelf. Let dus goed op wat je drinkt! Mocht je toch denken dat een fruitsapje wel kan, daar is inderdaad helemaal niks mis mee. Maar in grote hoeveelheden is ook fruitsap schadelijk, dit kan liggen aan het soort fruitsap, fruitsappen hebben namelijk vaak toegevoegde kleur-, smaakstoffen en suikers! Let dus goed op dat u 100% fruit fruitsappen koopt. Hierdoor weet u zeker dat er geen toegevoegde suikers in de sap zit. Een gezonde lifestyle begint bij vervangen van uw drinken met water!

Kom in Beweging

Ook bewegen is een belangrijk deel van een gezonde levensstijl. Een gemiddeld mens hoort tussen de 2000 en 3000 calorieën per dag te verbranden. Dit varieert enorm door de je geslacht, je lengte en in het algemeen je persoonlijke aantoonbaarheid. Wanneer je meer eet/drinkt hoor je dus ook meer calorieën te verbranden. Het wordt over het algemeen aangeraden om een goed uur per dag te lopen en daarnaast is het ook handig om 1 à 2 dagen per week te sporten. Hierdoor houd je ook je spieren goed in balans.

Eet gezond

De grootste factor van een gezonde levensstijl is het eten van gezond eten. Maar wat verstaan we hieronder? Het is vanzelfsprekend dat we bij een gezonde levensstijl niet in overmaat moeten gaan snacken. Koekjes, snoepjes, chips en alle andere varianten zijn over het algemeen bekend als dikmakers, dit komt door de suikers die erin zitten. Net zoals het frisdrank hebben ook snacks toegevoegde suikers en dergelijke. Ook al het eten dat gefrituurd is zien we als dikmakers. Frituren doen we namelijk in vet en dit vet gaat ook in het eten zitten dat we frituren. Hierdoor krijg je extra calorieën naar binnen. Het is natuurlijk niet erg om eens in de week te snacken of eens in de week een lekkere vette hap naar binnen te werken, want als alle drie de stappen in balans zijn zou je met genoeg beweging en water alsnog een gezonde leefstijl hebben!

Wat vooral gezond voor je is zijn groenten en fruit. Groenten en fruit eet je vaak gekookt of rauw, hierdoor zit er nooit een addertje onder het gras met bijvoorbeeld, bak olieen en frituurvetten. Daarnaast doet je lichaam er lang over om groenten en fruit te verteren. Hierdoor heb je vaak het gevoel dat je vol zit en dus niet onnodig gaat snacken. Mocht je een grote hoeveelheid aan groenten of fruit willen inslaan deze week dan kunt u ook eens kijken in de delhaize folder, die zich deze week verdiept in hun afdeling groenten en fruit!

Add comment

Volg ons!

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

/* ]]> */