House of Wax

Sushi Recept van een Student!

Tijdens mijn studietijd heb ik vijf jaar lang gewerkt in een sushi restaurant. Hierdoor weet ik ongeveer wel zeker hoe je lekkere sushi in elkaar moet zetten! Denk je ‘Sushi maken, dat is me teveel!’ kijk dan eens ook op folderbode.nl en speur eens af naar de dichtstbijzijnde sushi deal in jouw supermarkt! Als je denkt ‘Sushi maken, dat lijkt me een supertof project dat ik lekker samen met mijn vrienden kan doen en waar we ook nog eens genieten van het lekkere eten!’ Lees dan gerust verder. In dit recept vertel ik je de basiskennis van sushi en welke variaties je er allemaal mee kan maken!

De Rijst

Het belangrijkste onderdeel van de sushi is de rijst. Hiervoor kan je het beste sushi rijst nemen of normale rijst (geen basmati rijst, bruine rijst, gele rijst, of risotto rijst). Witte rijst. Mocht je een sushi pakket hebben met sushirijst volg dan de instructies op het doosje en sla de rest van deze stap over. Wil je het toch proberen om van normale rijst je eigen sushi rijst te maken lees dan verder!

Wanneer je de rijst hebt gekookt leg deze dan in een kom of bak en verdeel de rijst luchtig over het gehele oppervlak. De rijst moet een beetje afkoelen. Maak een mengsel van natuurazijn en suiker. Deze moet in verhouding zijn met je rijst en kan het beste op gevoel worden gedaan. Als de rijst niet meer stoomt maar nog wel vrij warm is roer dan het gemaakte mengsel door de rijst. Doe dit beetje bij beetje tot je het gewenste resultaat bereikt en de rijst luchtig maar plakkerig is (let op: niet alle het mengsel hoeft erin!).

Sushi maken

Om sushi te maken heb je een aantal ingrediënten nodig: zeewier, komkommer, omelet, mayonaise, cocktailsaus en natuurlijk vis! Kijk ook eens in de plus folder naar het mooie aanbod vis dat zij hebben!

Je hebt ook een instrument nodig: een sushi mat. Het is het beste om de sushi mat in plastic folie te wikkelen zodat de rijst niet blijft plakken aan de mat. Wel of geen handschoenen, smeer voordat je begint je handen in met een beetje mayonaise. Zo zorg je er ook voor dat de rijst niet plakt aan je handen!

Handeling

  • Leg je sushi mat op tafel.
  • Knip het zeewier doormidden en leg deze op de sushi mat aan de onderkant.
  • Neem wat rijst in de handen en verdeel dit over het zeewier. Let op: de dikte van de rijst mag niet dikker zijn dan 1-2 rijstkorrels en laat gemiddeld 1 cm aan de bovenkant van het zeewier vrij van rijst.
  • Leg een lijntje saus (mayonaise of cocktailsaus) over de lengte van je zeewier met rijst.
  • Leg vervolgens een lang dun gesneden stuk komkommer en lang dun gesneden stuk omelet op de saus. Denk aan een halve centimeter.
  • Leg daarna je zalm of tonijn erbij.
  • Begin met rollen van je sushi vanaf de onderkant van de mat. Trek de sushi mat goed en strak aan maar let op dat je de zeewier niet scheurt.
  • Rol je sushi dicht
  • Tada! je eerste rol sushi.

Het maken van sushi is wel een kunst dus wees niet getreurd als je eerste poging mislukt. Oefening baart kunst!

 

Add comment

Volg ons!

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

/* ]]> */