House of Wax

De leukste DIY-tuinklussen op een rij

Wanneer je een tuin hebt, moet je er ook optimaal gebruik van kunnen maken. Het is daarom een aanrader om zo nu en dan wat do it yourself-klusjes op te pakken waarmee jij jouw tuin nog mooier en netter kunt maken. Welke klusjes jij zelf kunt uitvoeren, zetten we hieronder voor je op een rij.

1. Overkapping bouwen

Een overkapping is iets dat je tuin echt meerwaarde geeft. Een overkapping biedt zitruimte in de tuin die je kunt benutten in welk seizoen dan ook. Dat betekent dus ook dat je altijd kunt genieten van jouw tuin. Een leuke DIY-tuinklus is het zelf bouwen van een overkapping. Aan de hand van een bouwpakket en een helder stappenplan staat er binnen de kortste keren een douglas overkapping in jouw tuin. En voor wat voor overkapping kies jij: een overkapping aan huis, of een vrijstaande overkapping? Voor welke optie je ook gaat, van een overkapping krijg je zeker geen spijt.

2. Borders aanleggen

Mag jouw tuin wel wat meer levendigheid gebruiken, in de vorm van planten? Leg dan wat borders aan in jouw tuin. Er zijn meerdere manieren waarop je borders kunt aanleggen. Zo kun je simpelweg een stuk grond vrijspitten waar je wat planten inzet, maar je kunt ook een verhoogde border maken. Maak bijvoorbeeld een verhoogde border met houten planken of stenen. Je kunt dit materiaal vervolgens ook weer gebruiken om andere bloembakken van te maken; zo creëer je eenheid in de tuin.

3. De schutting in een ander jasje steken

Een tuin wordt in de meeste gevallen gescheiden met de buren door middel van een schutting. Toch kan het zijn dat deze schutting een doorn in het oog is geworden, bijvoorbeeld doordat de schutting helemaal is verweerd. In plaats van dat je een nieuwe schutting aanschaft, kun je er ook voor kiezen om de schutting een makeover te geven. De oplossing: de schutting beitsen in een kleur naar wens. Hiermee geef je de tuin een compleet andere look, en het is ook nog eens een simpel én betaalbaar DIY-klusje.

4. Vlonder maken

Naast dat je onder de overkapping kunt zitten, is het ook prettig om een ander zithoekje in de tuin te maken waar je bijvoorbeeld kunt eten of kunt genieten van de zon. Een leuk DIY-project hiervoor is het maken van een vlonder. Een vlonder is een soort houten ondervloer en kan een heel andere sfeer aan jouw tuin geven. Creëer vervolgens op de vlonder een gezellig zithoekje en jouw tuin is helemaal klaar voor de zomer!

Volg ons!

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

/* ]]> */