House of Wax
5 manieren om zelf gezond en goedkoop te koken

5 manieren om zelf gezond en goedkoop te koken

Goed en gezond eten is belangrijk en gelukkig zijn er steeds meer mensen die zich hier bewust van worden. Hoewel het veel makkelijker is om eten te bestellen, kan het voor je lichaam en portemonnee aantrekkelijker zijn om zelf eens de keuken in te duiken. Met deze vijf tips wordt het makkelijk om een gezonde maaltijd op tafel te zetten, zelfs met een kleiner budget.

Ingrediënten die in het seizoen zijn

Topchefs over heel de wereld gebruiken steeds vaker de ingrediënten die op dat moment van het land komen. Vaak wordt de nadruk gelegd op het feit dat dit gezond is –en uiteraard is dat waar. Het is echter ook voordelig. De prijs van deze ingrediënten is namelijk veel lager omdat het aanbod groot is op het moment van de oogst. En je proeft zeker dat het allemaal heerlijk vers is!

Zelf verbouwen indien mogelijk

Om zelf groente of kruiden te verbouwen, heb je echt niet zoveel ruimte nodig. Peterselie, waterkers en bieslook kunnen prima in jouw appartement op vier hoog verbouwd worden en met een balkon heb je ruimte genoeg voor een tomatenplant. Niet alleen kun je hierdoor besparen op de kosten, je weet ook zeker dat er geen bestrijdingsmiddelen of andere zooi gebruikt is bij het kweken. En dat is tegenwoordig ook veel waard.

Prijzen vergelijken – ook online!

Goed en lekker koken begint bij de juiste ingrediënten, maar je hebt ook flink wat apparatuur en materiaal nodig in de keuken. Heb je dat nog niet op orde, vergelijk dan de prijzen van de potten en pannen die je nodig hebt. Kies voor kwaliteit, want je wilt wel dat dit alles lang meegaat. Door kortingscodeste gebruiken, kun je de beste kwaliteit aanschaffen tegen aantrekkelijke prijzen waardoor je écht direct de keuken in kunt. 

Plan je weekschema

Inkopen doen in grotere hoeveelheden is goedkoper dan kleine beetjes per keer. Plan daarom alvast een weekschema waarbij je de ingrediënten per maaltijd onder elkaar zet. Op die manier kun je grotere hoeveelheden inkopen waardoor de kiloprijs lager uitvalt. En je hoeft minder vaak naar de supermarkt, wat uiteraard ook besparend werkt.

Hergebruik en gooi niet weg

Een beetje eten over of een bepaalde groente die niet opgegaan is? Niet weggooien! Ongetwijfeld heb je een vriezer, koelkast of zelfs beide in huis staan. Etensresten kun je hergebruiken in een volgende maaltijd of invriezen voor dagen waarop je net even geen tijd hebt om de keuken in te duiken. En overgebleven groente of saus kun je gewoon inmaken. Vergeet niet een lijstje te maken zodat je weet wat je nog hebt liggen!

Gezond en betaalbaar koken

Gezond en betaalbaar koken is makkelijker dan je denkt. Bestel jij regelmatig eten en wil je eens zelf gaan koken? Zet dan de totaalprijs van het eten per week eens naast elkaar. Grote kans dat je vaker zelf een schort voordoet!

Add comment

Volg ons!

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

/* ]]> */