House of Wax
headline

De beste horecaapparatuur kopen met deze tips

Wanneer u van plan bent om uw horecazaak in te richten zult u natuurlijk bepaalde horecaapparatuur in huis moeten halen. In eerste instantie lijkt dit weinig voeten in de aarde te hebben, maar dat wil wel eens compleet anders uitpakken. Veel mensen denken dat horecaapparatuur kopen in principe hetzelfde is als het aanschaffen van gewone toestellen. Dat is echter niet helemaal juist. Horecaapparatuur wordt in de praktijk namelijk veel intensiever belast. Bovendien is het zo dat mogelijke gebreken ook in snel tempo terug verholpen moeten kunnen worden waardoor een uitmuntende garantieregeling van cruciaal belang is. In ieder geval, wilt u ook graag de beste horecaapparatuur bestellen voor in uw zaak? Dan is het steevast een aanrader om stil te blijven staan bij de hieronder terug te vinden tips.

1.) Bespaar niet op kwaliteit

Zoals in de inleiding eigenlijk reeds een beetje aangegeven is het altijd van belang dat u kiest voor het kopen van horecaapparatuur welke over de best mogelijke kwaliteit beschikt. Hierop besparen kan ervoor zorgen dat u binnen geen tijd wordt geconfronteerd met extra kosten die eigenlijk perfect voorkomen hadden kunnen worden. Op kwalitatief vlak is het bij het kopen van horecaapparatuur onder meer noodzakelijk om rekening te houden met:

1. Het type merk waar gebruik van wordt gemaakt;

2. Het materiaal waaruit de horecaapparatuur is vervaardigd;

Een bekend merk hoeft niet gelijk garant te staan voor een optimale kwaliteit, maar het kan er zeker wel toe bijdragen. Heel wat gerenommeerde merken die op de markt zijn terug te vinden hebben namelijk door de jaren heen een bepaalde reputatie opgebouwd. Bovendien spreekt het voor zich dat ook hun ervaring op het gebied van horecaapparatuur een niet onbelangrijke troef kan zijn binnen uw zaak. Het mag dan ook duidelijk zijn, het loont in de praktijk eigenlijk altijd de moeite om te kiezen voor horecaapparatuur van een bekend merk welke zichzelf door de jaren heen heeft weten te bewijzen.

Het materiaal waaruit horecaapparatuur is vervaardigd

U moet er eveneens rekening mee houden dat horecaapparatuur wordt gebruikt in een zeer hectische en drukke omgeving waarin de omstandigheden niet altijd even optimaal zijn. Dit zorgt ervoor dat het ook altijd interessant is om rekening te houden met het materiaal waaruit horecaapparatuur is vervaardigd. Des te kwalitatiever en duurzamer dit materiaal is, des te kleiner de kans wordt dat u op een zeker ogenblik geconfronteerd wordt met vervelende verrassingen. Hou er in ieder geval rekening mee dat horecaapparatuur welke defect is meteen kan zorgen voor een verminderd inkomen. Het is dus absoluut ook in uw eigen belang om ervoor te zorgen dat uw horecaapparatuur steeds over een optimale levensduur beschikt.

2.) De garantievoorwaarden van uw horecaapparatuur

Een tweede belangrijk aandachtspunt om rekening mee te houden heeft betrekking tot de garantie waar uw horecaapparatuur over beschikt. Voor professionele horecaapparatuur geldt dat er doorgaans gebruik wordt gemaakt van afwijkende garantievoorwaarden in vergelijking met de garantie op standaard toestellen. Concreet kan het hierbij gaan om de volgende zaken:

1. De looptijd van de garantie is doorgaans een behoorlijk stuk uitgebreider;

2. Bij problemen kan men ter plaatse komen om het probleem te verhelpen;

3. De reactietijd is bij problemen doorgaans een aanzienlijk stuk korter;

Bovenstaande is natuurlijk helemaal geweldig, maar is niet bij alle merken hetzelfde. Voorafgaand aan het kopen van horecaapparatuur is het dan ook sterk aan te raden om u even grondig te verdiepen in de precieze voorwaarden die worden aangeboden. In het bijzonder voor horecazaken geldt namelijk dat de garantie van cruciaal belang is voor het kunnen garanderen van haar diensten. Op het ogenblik dat er een bepaald toestel uitvalt en (tijdelijk) niet bruikbaar is heeft dit namelijk ongetwijfeld direct een grote impact op uw inkomsten. Gaat u dus met andere woorden investeren in nieuwe horecaapparatuur? Zorg er dan altijd voor dat u kunt rekenen op zo optimaal mogelijke garantievoorwaarden.

3.) Welke horecaapparatuur heeft u echt nodig?

Hoe we het ook draaien of keren, het aanschaffen van horecaapparatuur gaat in de praktijk altijd gepaard met een stevig prijskaartje. In het bijzonder voor beginnende horecazaken geldt dat zij veelal niet zomaar over al het vereiste budget beschikken om deze kosten te kunnen betalen. U kunt er uiteraard voor kiezen om een financiering af te sluiten voor het bekostigen van uw aankopen, maar ook dat is iets waar lang niet iedereen op zit te wachten, integendeel. Het is dan ook wellicht veel interessanter om eerst even een lijstje op te stellen met alle horecaapparatuur waar u daadwerkelijk nood aan heeft. Op dit lijstje plaatst u de apparatuur in volgorde van belangrijkheid. De belangrijkste toestellen staan bovenaan terwijl u telkens afbouwt naar de minst belangrijke apparatuur. Zorg er uiteraard wel voor dat u alle vereiste horecaapparatuur in huis haalt om een optimale dienstverlening te kunnen garanderen.

4.) Tweedehands apparatuur hoeft niet slecht te zijn

Moet u in de praktijk alsnog vaststellen dat er geen sprake is van voldoende budget voor het aanschaffen van alle vereiste horecaapparatuur? In dat geval kunt u er eveneens voor kiezen om te kijken in de richting van tweedehands apparatuur. Veel mensen gaan er nog steeds vanuit dat het hierbij gaat om afgedankte apparatuur van andere zaken, maar dat hoeft in de praktijk helemaal niet het geval te zijn, integendeel. Het is namelijk eveneens mogelijk dat het gaat om horecaapparatuur welke afkomstig is van bijvoorbeeld een zaak die failliet is gegaan.

Heeft u de mogelijkheid om horecaapparatuur tweedehands aan te kopen welke afkomstig is uit een faillissement? In dat geval kunt u doorgaans altijd rekenen op een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Niet alleen kunt u de horecaapparatuur in kwestie bestellen voor een scherpe prijs, daarnaast zult u ook nog eens kunnen vaststellen dat ze precies datgene zal doen wat u ervan verwacht. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, ook kijken in de richting van tweedehands horecaapparatuur kan in de praktijk zeker en vast de moeite waard zijn!

Voor horecaapparatuur en keukenapparatuur klikt u hier.

Add comment

Volg ons!

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

/* ]]> */