House of Wax

Maten van de foamroller: Voor welke spiergroepen ben ik van plan het te gebruiken?

Als de benen, heupbuigers of bilspieren, dan zal je waarschijnlijk willen vasthouden aan een grotere, waarschijnlijk 108 cm in lengte.

U wilt ook een van de grotere diameters van ongeveer 15 tot 18 cm. De meeste rollers zijn zo breed, dus maak je geen zorgen als degene die je overweegt dit niet specifiek vermeldt.

Voor kleinere spieren zoals in de schouders of de nek, dan wil je misschien een kleinere, zowel in lengte als in diameter, dat is een beetje makkelijker om mee om te gaan. Je kunt zelfs een ‘rolbal’ overwegen voor een heel klein gebied zoals onder je schouderbladen.

Welke grootte foam roller?

Even een snelle waarschuwing hier. Je moet eigenlijk je ruggengraat niet uitrollen. Onthoud, rollen gaan om met spieren en niet met botten. Dat gezegd hebbende, er zijn veel oefeningen die je kunt doen om rugpijn te verlichten, bijvoorbeeld met de heupbuigers, billen of bilspieren.

Als je een foamroller gaat kopen en gebruiken voor je rugpijn, dan zul je het bij een van de langere, stevigere willen houden. Dit komt omdat je vaak je volledige lichaamsgewicht, ofwel de bilspieren, billen of heupbuigers op de roller legt. En dit zal gewoon makkelijker zijn met een langere roller die niet onder je gewicht comprimeert. Of je een gladde, of getextureerde roller krijgt is eigenlijk aan jou.

Kan ik hem mee op reis nemen?

Als u van plan bent om hem mee te nemen op vakantie, dan wilt u een kleinere, waarschijnlijk 36 cm, die gemakkelijk in uw koffer past. Je kunt ook een kleinere diameter overwegen zodat je meer van de goede spullen mee kunt nemen! Of neem wat souvenirs mee naar huis.

Veel mensen hebben een ‘travel foam roller’ voor deze situatie, en dan hebben ze een volledige grootte die ze thuis gebruiken, omdat ze veel gemakkelijker te behandelen zijn.

Hoe dicht moet de dichtheid zijn?

Sommige mensen houden van de stevigere rollers, terwijl anderen ze haten. Probeer zo mogelijk een paar verschillende modellen uit in de sportschool, zodat u kunt zien wat voor u werkt. Over het algemeen zijn de hardere echter iets duurzamer.

Anderen houden ook van de modellen met kleine knoppen, terwijl anderen ze haten.

Add comment

Volg ons!

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

/* ]]> */