House of Wax

Tips voor een industrieel interieur

Industrieel is een trend die we al een tijdje in verschillende interieurs terug zien komen. Bij deze stoere stijl denk je misschien aan een stadsappartement van een man, maar ook in een familiehuis kan je deze stijl prachtig doorvoeren. Wil jij je huis ook een industrieel karakter geven? Wij geven je 5 tips voor een industrieel interieur!

Sobere kleuren

In een industrieel zie je vaak veel sobere kleuren op de muren zoals zwart, donkerblauw en grijstinten. Dit geeft de ruimte een strakke sfeer die in een industrieel interieur past. Vind je het te grauw? Dan kun je voor een accentkleur op één muur kiezen zoals groen of (bordeaux)rood. Laat deze kleur ook terugkomen in je meubels, raamdecoratie en accessoires om het één geheel te maken.

Industriële raamdecoratie

Belangrijk in een industrieel interieur is de juiste raamdecoratie. Raamdecoratie die goed bij een industrieel interieur past zijn bijvoorbeeld zwarte gordijnen, houten shutters of aluminium jaloezieën Door voor een van deze opties te gaan, voer je de industriële sfeer tot in de puntjes van je interieur door. Combineer dit met in between, dit zorgt ervoor dat de ruimte evenwichtig en af voelt.

Ruwe materialen

In industriële interieurs zie je veel invloeden vanuit de industrie. Ruwe materialen zijn daarom bij uitstek geschikt om te gebruiken in een industrieel interieur. Denk aan hout, metaal, beton en leer voor bijvoorbeeld de zitmeubels. Ook de afwerking mag grof en stoer zijn. Draagbalken en leidingen hoeven bijvoorbeeld niet weggewerkt te worden. En als je het geluk hebt een mooie bakstenen muur te vinden laat deze dan onbedekt!

Grove meubels

Het meubilair bij een industrieel interieur mag grof, stoer en sober zijn. De kleuren die vaak gebruikt worden zijn olijfgroen, cognac en grijs. Om het interieur warmte te geven wordt er vaak gewerkt met accessoires als plaids, kussentjes en vloerkleden.

Vintage eyecatcher

Tot slot zien we in industriële woningen vaak een vintage eyecatcher. Denk aan een oude bouwlamp, een originele fabrieksposter of een houtkachel. Ga dus regelmatig langs de plaatselijke kringloop en geef je ogen goed de kost!

Volg ons!

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

/* ]]> */