House of Wax

De 5 populairste woontrends

Voor veel mensen is het aankleden van de woonkamer een lastige klus. Het moet natuurlijk gezellig zijn en aanvoelen als een warm bad wanneer je terugkomt van een lange dag op het werk. Gelukkig kunnen wij jou op weg helpen met de populairste woontrends van dit moment en deze zullen we hieronder bespreken.

1. Ronde vormen

We zien het steeds meer in onze woonkamers: ronde vormen. Dit is dan ook de nieuwste en populairste trend van het volgende jaar. Denk bijvoorbeeld aan een ronde salontafel of een ronde poef. Deze ronde vormen hebben een natuurlijke en vriendelijke uitstraling. Bovendien zijn ronde eettafels gezellig, vooral als je met een grote groep gaat dineren. Dankzij een ronde tafel kun je met iedereen een gesprekje voeren en iedereen wordt erbij betrokken; je hoeft dus niet meer bang te zijn dat je aan het uiteinde van een tafel komt te zitten.

2. Persoonlijke touch

Zoals net al kort benoemd, willen we dat ons huis graag aanvoelt als een thuis. Een goede manier om een persoonlijke touch aan jouw interieur toe te voegen is door een kunstwerk in jouw woonkamer te plaatsen. Deze vertelt iets over jou en het laat jouw ware aard zien. Vooral wanneer je het lastig vindt om onder woorden te brengen hoe jij je voelt kun jij je uitdrukken door middel van een kunstwerk. Bovendien zorg je ervoor dat bepaalde kleuren terug kunnen komen in het schilderij. Weet je niet goed welk kunstwerk bij jou past? Er bestaat een kunstuitleen waar je kunstwerken kunt huren, al vanaf tien euro per maand. Als jou het kunstwerk niet bevalt kun je ‘m zo omruilen voor een andere. Handig!

3. Warme kleuren

Om voort te borduren op het vorige punt, is het belangrijk dat je gebruikmaakt van de juiste kleuren. Vooral warme kleuren zijn een echte trend. Denk bijvoorbeeld aan bruintinten als terracotta of een zandkleur. Deze kleuren staan voor evenwicht, geborgenheid en veiligheid. Wanneer je je dus op jouw gemak wil voelen in jouw eigen stulpje zijn deze warme tinten perfect. Ook zijn groentinten nog steeds een trend: deze kleur kan zorgen voor het stoere effect in de woonkamer. Combineer dit met rotan accessoires en jouw woonkamer wordt omgetoverd tot een jungle. Je kunt de finishing touch aan jouw woonkamer geven door een kunstwerk aan de muur te hangen met de juiste kleuren: neem bijvoorbeeld een kijkje bij een kunstuitleen, zoals Amersfoort Kunstuitleen.

4. Staal

De een houdt ervan, terwijl de ander er al op is uitgekeken: staal. Deze trend bestaat al een aantal jaren lang en ook volgend jaar blijft dit nog steeds een populaire trend. Denk bijvoorbeeld aan een eettafel met stalen poten, een deur van staal of een bank met stalen pootjes. Volgend jaar blijft het echter niet alleen maar bij de kleur zwart, want ook messing en koper zal de show stelen. De stalen trend blijft ons dus nog wel even volgen.

5. Natuurlijk

Het woord ‘rotan’ viel net al even. Rotan komt van de rotanpalm en wordt vandaag de dag veel gebruikt in het interieur. Zo heb je een stoel gemaakt van rotan, maar ook accessoires van rotan zijn een echte eyecatcher. Met meubelstukken gemaakt van rotan krijg jij een natuurlijk effect in jouw woonkamer. Zo zorg je ervoor dat jouw woonkamer aanvoelt als een rustige ruimte. Je wordt natuurlijk in het dagelijks leven ook rustig door de natuur. Naast rotan blijft hout een geliefd en natuurlijk materiaal om te gebruiken in het interieur. Ook mogen natuurlijk een grote hoeveelheid aan planten en bloemen natuurlijk niet ontbreken. Deze zorgen er ook nog eens voor dat de lucht gezuiverd wordt. Het in huis halen van de natuur brengt dus vele voordelen met zich mee.

Volg ons!

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

/* ]]> */