House of Wax

Zo pak jij jouw tuin deze zomer goed aan

Het zonnetje begint te schijnen en dat betekent maar een ding: we gaan massaal tijd doorbrengen in onze tuin. Maar is jouw tuin nog bedekt met onkruid, dode bladeren en zien jouw planten er niet meer zo florissant uit? Dan is het hoogtijd om jouw tuin klaar te maken om er optimaal van te kunnen genieten. Hoe jij jouw tuin deze zomer goed aanpakt, zetten wij hieronder voor je op een rij.

1. Zorg voor verkoeling

Ben jij van plan om jouw tuin volledig op zijn kop te zetten? Dan is het heerlijk als jij een plek in jouw tuin creëert waar je jouw tijd kunt doorbrengen, ook tijdens de hitte van de zomer. Woon je in de buurt van Genemuiden en omgeving? Dan kun je een overkapping laten plaatsen door een ervaren hovenier. Vervolgens kun je deze overkapping gezellig aankleden zodat jij er tot in de late uurtjes kunt doorbrengen met vrienden en familie. Bovendien is een overkapping een echte eyecatcher in de tuin en het zorgt ervoor dat je heerlijk kunt vertoeven in de schaduw. Eigenlijk is het een soort van tweede woonkamer, maar dan buiten. Heerlijk! 

2. Creëer privacy

Een eigen tuin is pas fijn als je er optimaal kunt ontspannen. Hier speelt privacy een belangrijke rol. Zo wil je natuurlijk niet dat de voorbijgangers jouw tuin kunnen bekijken wanneer jij er ligt te genieten van de zon. Gelukkig kan een schutting veel oplossen: een schutting zorgt er namelijk voor dat je jouw tuin kunt afscheiden van de openbare weg, of van de tuin van de buren. Wil je graag de natuurlijke uitstraling van jouw tuin behouden? Een houten schutting laten plaatsen is in dat geval een goed idee.

3. Aandacht geven aan planten

De schutting komt eraan, net als de overkapping. Nu is het tijd om voor de rest van jouw tuin te zorgen. De eerste stap is om het onkruid weg te halen. In de zomer kan dit op ieder moment. Vervolgens verdienen de heesters, bomen en struiken wat aandacht. Deze moeten namelijk in de zomer veel water krijgen. Geef jouw planten in de ochtend water en voeg waar nodig wat plantenvoeding toe. Vooral planten die in potten staan kunnen het zwaar hebben: zet deze daarom in de schaduw, want potten kunnen heet worden.

4. Denk ook aan het gazon

De zomer is vaak een spannende periode voor het gazon. Deze moet natuurlijk niet uitdrogen, anders wordt deze geel en dor. Dat wil niemand. Zorg daarom extra goed voor jouw gazon, maar sla het maaien eens een keer over. Want hoe langer het gazon, hoe minder snel het gazon zal verbranden.

Volg ons!

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

/* ]]> */