House of Wax

Zo komen we van koude voeten af

Koude voeten zijn ontzettend vervelend, vooral als je in bed ligt met koude voeten. Dit kan er namelijk voor zorgen dat we maar moeilijk in slaap kunnen komen. Gelukkig zijn er een aantal tips waardoor én waarmee we onze voeten lekker kunnen opwarmen. Deze opwarm-tips zetten wij hieronder voor je op een rij.

1. Kies voor vloerverwarming

Misschien niet het eerste waar je aan denkt en misschien ook niet de goedkoopste oplossing, maar vloerverwarming kan wonderen verrichten als het gaat om koude voeten. Dankzij vloerverwarming heeft de vloer in jouw woonkamer altijd een aangenaam temperatuurtje waardoor het zelfs prettig is om op blote voeten door het huis te lopen. En wanneer je vervolgens naar bed wil zijn jouw voeten lekker opgewarmd. Bovendien is vloerverwarming ook een stuk duurzamer dan het verwarmen via de ‘gewone’ radiatoren. Dit omdat je veel minder hoeft te stoken, omdat de vloerverwarming jouw woonkamer geleidelijk verwarmd. Wil jij weten of vloerverwarming iets voor jou is? Check dan op ‘vloerverwarming advies’ en kom erachter of het bij jou past. 

2. Kom in beweging

Beweging is gezond en we krijgen het er warm van. En dat betekent dat ook jouw voeten warm worden. Wanneer je regelmatig last hebt van koude voeten is het dus belangrijk om in beweging te komen. Ga in de avond een uurtje sporten, of maak een wandeling. Hierdoor krijgen jouw voeten genoeg doorbloeding wat betekent dat de voeten ook warmer worden. Vooral wanneer je normaal gesproken veel zit is het goed om iedere dag even te bewegen.

3. Draag sokken

Veel mensen vinden het fijn om op de blote voeten door het huis te lopen. Maar vaak is de vloer erg koud – tenzij je natuurlijk kiest voor vloerverwarming – wat dus betekent dat jouw voeten ook automatisch koud worden. Draag daarom sokken overdag en eventueel ook in bed. Hierdoor heb je minder gauw last van koude voeten en kom je nog eens sneller in slaap ook. Een erg fijne win-winsituatie.

4. Opwarmen met een kruik

Een simpele manier om jouw voeten binnen no time op te warmen, is door een kruik bij jouw voeten te leggen. Zo’n kruik geeft genoeg warmte af om jouw voeten op een aangenaam temperatuurtje te krijgen. En zo zijn er nog veel meer opwarmmogelijkheden om jouw voeten minder koud te krijgen. Helaas moeten over algemeen de vrouwen vaker hun voeten opwarmen. Want wist je dat vooral vrouwen last hebben van koude voeten? Volgens Mamsatwork kan dat onder andere komen door de hormonen.

Volg ons!

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

/* ]]> */