House of Wax

6x de leukste daguitstappen vanuit Lissabon

Een stedentrip naar Lissabon is altijd een goed idee. De hoofdstad van Portugal heeft je namelijk ontzettend veel te bieden, maar ook de omgeving van de stad is het bezoeken meer dan waard. Zo zijn er talloze kleine dorpjes, steden en indrukwekkende hotspots te vinden die je eigenlijk niet mag overslaan. Hieronder zetten wij de zes leukste daguitstappen vanuit Lissabon voor je op een rij.

1. Sintra

Waan jezelf in een sprookje wanneer je Sintra bezoekt. Op ongeveer dertig kilometer vanaf Lissabon vind je het stadje. Met de nadruk op stadje, want Sintra is eigenlijk niet heel erg groot. Gelukkig is de omgeving eromheen wél groot. Zo staat Sintra bekend om zijn kleurrijke gebouwen en gezellige straatjes. Niet voor niets dat het een plekje heeft gekregen om de UNESCO-werelderfgoedlijst. Ook moet je zeker een bezoek brengen aan het Palácio de Pena, oftewel het Paleis van Pena. Dit paleis is heel kleurrijk en heeft een prachtig park om zich heen. Je doet er ongeveer een uur over om vanaf Sintra naar dit paleis te wandelen. Meer over dit prachtige paleis lees je op ‘Pena paleis Lissabon’. 

2. Cascais

Vanaf Sintra kun je doorrijden naar Cascais. Dit is vooral de ultieme plek om even lekker tot rust te komen, wanneer je even wil ontsnappen aan de drukte in Lissabon. Cascais staat namelijk bekend om zijn prachtige stranden: zo zijn er maar liefst zeventien te vinden. Maar naast dat je hier kunt relaxen, kun je in Cascais ook wat meer leren over de cultuur. In Cascais vind je namelijk heel veel terug van de geschiedenis. Zo zie je een middeleeuwse gebouwen, maar je kunt ook verschillende musea bezoeken. Je hebt bijvoorbeeld het Vuurtorenmuseum en het Paleismuseum. Veel van deze museum kun je vinden in de zogenoemde museumwijk van Cascais.

3. Fatima

Op zo’n anderhalf uur rijden vind je het plaatsje Fatima. Het is een belangrijke plek voor pelgrims: op de twaalfde en dertiende van de maand komen pelgrims van over heel de wereld elkaar opzoeken in Fatima. De pelgrims leggen hun route naar Fatima lopend af, waardoor ze vaak wel wekenlang onderweg zijn. Dat maakt Fatima een erg indrukwekkende stad, en dat zie je ook terug. Zo heeft het een enorm plein met daarop een basiliek en een toren, die wel 65 meter de lucht in gaat.

Toch is Fatima pas een bekend bedevaartsoord geworden sinds 1917. In dat jaartal zagen namelijk drie herderskinderen de Heilige Maagd Maria. In 1930 werd dit pas erkend en in 1944 is pas de basiliek op het plein gebouwd.

4. Nazaré

Ook Nazaré staat bekend als een plek waar je even helemaal tot rust kunt komen. Maar ook voor diegene die wel van een activiteit houden kunnen hier terecht, want in Nazaré zijn er vaak enorm hoge golven te vinden. Dé ultieme plek voor surfers! Maar ook wanneer je liever niet aan het strand wil vertoeven heeft Nazaré veel te bieden. Het is namelijk een typisch Portugees stadje. Denk maar aan de schattige straatjes, vele boetiekjes en restaurantjes waar je lokaal eten kunt proeven. Je doet er vanaf Lissabon ongeveer anderhalf uur over om in Nazaré te komen. Let op: dit is met de auto of met de bus. Er rijden namelijk geen treinen naar Nazaré vanaf Lissabon.

5. Óbidos

Een van de oudste en best bewaarde steden in de buurt van Lissabon is Óbidos. Wanneer je dus even helemaal terug wil gaan in de tijd, is dit stadje het bezoeken waard. Je vindt er oude huisjes, smalle straatjes, een kasteel en meerdere kerken. Bovendien valt er altijd wel wat te beleven in dit deze stad. Zo worden er het hele jaar door evenementen georganiseerd. Denk daarbij aan festivals maar ook marktjes. Daarnaast heb je verschillende musea die je kunt bezoeken. Al met al is er altijd wel iets te doen in Óbidos. Je moet ongeveer een uur rijden vanaf Lissabon om in Óbidos terecht te komen.

6. Sesimbra en National Park Arrábida

Ongeveer veertig kilometer verwijderd van Lissabon ligt het vissersplaatsje Sesimbra. Het is een leuk dorpje om doorheen te lopen, maar ook om de onderwaterwereld ervan te ontdekken. Sesimbra heeft namelijk een prachtig strand met azuurblauw water waar je talloze vissen kunt spotten. Als je geluk hebt kun je zelfs dolfijnen zien! Vervolgens kun je vanuit Sesimbra door naar het National Park Arrábida. Dit is een natuurpark waar je van alles kunt zien: helderblauw water, witte rotsen en de groene bergen. Je kunt dit natuurpark per kajak ontdekken, maar ook te voet. Meer hotspots in de omgeving van Lissabon én in Lissabon zelf vind je wanneer je zoekt op ‘bezienswaardigheden Lissabon’. Zo weet je zeker dat jouw trip onvergetelijk wordt.

Volg ons!

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

/* ]]> */