House of Wax

Hoe maak je een smoothie?

Smoothies zijn de nieuwste hype in gezondheidsland. En niet zonder reden, want smoothies kunnen je een enorme energie- en vitamineboost geven. Een evenwichtige smoothie bestaat uit een groente- of fruitbasis, een vloeistof, mineralen en vet. Kies je bijvoorbeeld voor een groene smoothie, neem dan een handje rauwe bladspinazie, wat water, een eetlepel chlorella of spirulina, en wat kokosolie. Heerlijk verfrissend.
Voor een sportieve smoothie neem je wat bananen, kwark of volle yoghurt, wat macapoeder en een handje walnoten. Zo krijgen je spieren meteen de boost die ze nodig hebben. Met smoothies kun je eindeloos variëren, en je kunt het heel simpel houden. De meeste ingrediënten heeft bijna iedereen wel in huis. Bekijk in de onderstaande infographic hoe je met basisingrediënten een heerlijke smoothie kan maken. Elke dag een andere, zonder veel moeite.

Hoe maak je een smoothie: basisrecept

In deze infographic kun je zien hoe je eenvoudig een smoothie kun maken. Helemaal naar je eigen smaak, iedere dag weer. Het werkt als volgt:

  1. Kies je groente, bijvoorbeeld spinazie, sla of rauwe broccoli
  2. Kies een stuk fuit, bijvoorbeeld apple, kiwi, banaan, mango, wortel of komkommer
  3. Kies basis vloeistof. Dat kan zijn (soja)melk, yoghurt, vruchtensap of water
  4. Blenden en smullen maar

Add comment

Volg ons!

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

/* ]]> */