House of Wax

Hoe maak je havermoutpap?

Het ontbijt is voor iedereen van ons één van de belangrijkste maaltijden van de dag. Een gezond ontbijt zorgt voor de broodnodige energie en verlengt je verzadigingsgevoel. Daardoor grijp je minder vlug naar meestal zoete, calorierijke en ongezonde tussendoortjes. Granen en havervlokken zoals in havermoutpap horen thuis in ieder gezond dieet. Zelf maken?




Haver en havermout zorgen voor vele gezondheidsvoordelen. Zo past havermout in ieder gezond dieet om overgewicht te bestrijden, verbrandt het meer vet en zorgt voor meer spieren, is cholesterolverlagend, geeft je een langer verzadigd gevoel,is glutenvrij en dus uitstekend voor patiënten met de ziekte van Crohn, voorkomt vele soorten kanker en vooral darmkanker en geeft je een jonge, stralende en fluweelzachte huid.

Zelf havermout maken:

De beste en lekkerste havermoutpap maak je zelf. Met water of melk en havervlokken. Bij havermoutpap gaat het om de juiste verhouding tussen havervlokken en water of melk.

Dit zijn de basisrecepten, varianten naar jouw eigen smaak:

  • Lust je vooral fijne havervlokken? Gebruik dan twee delen melk met één deel vlokken.
  • Lust je pap van grove havervlokken? Voorzie dan drie delen melk en één deel havervlokken.

De kooktijd ligt tussen 10 (voor fijne vlokken) en 30 minuten voor grove vlokken. Hoe langer je havermout kookt, des te dikker de pap.

Ingrediënten:

  • 200 ml melk;
  • 50 g havermout;
  • een gewenste hoeveelheid diepvries fruit;
  • een gewenste hoeveelheid ongezouten walnoten.
  1. Verwarm de melk op het gasfornuis en blijf de melk roeren tot het de gewenste temperatuur heeft.
  2. Giet hierna geleidelijk de havermout erbij. Laat de pap niet koken en vergeet niet goed te roeren.
  3. Blijf de pap verwarmen tot de havermout de gewenste dikte heeft.
  4. Giet het diepvries fruit door de pap wanneer de pap de juiste dikte heeft.
  5. Als het geheel de gewenste temperatuur heeft giet je de pap in een kom.
  6. Strooi tot slot nog de walnoten over de pap.

Natuurlijk kun je altijd nog zelf variëren met de hoeveelheid melk of havermout. Eet smakelijk!

Add comment

Volg ons!

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

/* ]]> */